Tort de ciocolata III


Ingrediente
_ads

Mod de preparare:

Ingrediente:
200 g ciocolata fondanta de buna calitate,
320 g unt gras,
6 oua, 500 g zahar,
2 pliculete zahar vanilat,
200-220 g faina 00.
Ingrediente pentru glazura:
250 g ciocolata fondanta de buna calitate,
120 g unt gras,
4-5 linguri frisca (smantana dulce pentru frisca).
Mod de preparare:
Mai intai, iei ciocolata si untul pentru blat si le pui intr-un vas ce poate fi pus pe abur. Lasi sa se topeasca untul si ciocolata si le amesteci sa se incorporeze bine, pana obtii o compozitie foarte omogena. Lasi apoi crema formata sa se raceasca bine si incorporezi treptat ouale, faina cernuta, zaharul si zaharul vanilat. Incorporezi bine toate ingredientele, amestecand foarte bine si energic. Incingi cuptorul la 150 de grade (sau la foc potrivit pentru un cuptor fara gradatie). Iei o forma incapatoare de tort si o ungi cu unt. Torni compozitia in forma, o nivelezi foarte bine si o dai la cuptor pentru 30 de minute. Dupa expirarea timpului, nu scoti tava, ci mai lasi tortul inca 5 minute in cuptor. Intre timp, pregatesti glazura: tot pe baie de abur, topesti ciocolata cu untul, stingi focul apoi si adaugi smantana dulce. Amesteci bine compozitia si dupa ce ai scos blatul de tort, il lasi la racit si apoi torni glazura.

Lasă un răspuns