Tort de inghetata cu nuci caramelizate si nes


Ingrediente
_ads

Mod de preparare:

Ingrediente pentru blat:
100 g zahar pudra,
100 g unt,
50 g faina,
2 oua,
50 g cacao,
1 plic praf de copt,
miez de nuca.
Ingrediente pentru inghetata:
4 linguri zahar tos,
4 oua,
1-1/2 lingura nes,
400 g frisca lichida.
Blatul se preparare asa:
Tapetezi o tava rotunda cu unt si faina. Incalzesti cuptorul la 180 de grade Celsius. Freci untul cu zaharul pana cand amestecul devine pufos, apoi incorporezi galbenusurile. Cerni peste amestec faina, cacaua, praful de copt si scortisoara. Bati albusurile spuma si le incorporezi in compozitia de galbenusuri. Amesteci bine si torni compozitia in tava. Dai la cuptor timp de 45 de minute. Intre timp prepari inghetata.
Inghetata o pregatesti asa:
Bati albusurile spuma si frisca. Freci galbenusurile cu zaharul pana ce acesta se topeste. amesteci cele 3 compozitii cu nes-ul. Daca nes-ul e granulat atunci trebuie dizolvat in lapte.
Pui inghetata peste blat si o dai la congelator penrtu 6 ore. Inainte de servire, caramelizezi miezul de nuca (pui 100 g zahar intr-o cratita si lasi sa se caramelizeze, dupa care pui miezul de nuca si amesteci). Ornezi tortul cu miezul de nuca astfel pregatit. Asezi miezul de nuca unul langa altul in forma de cerc cu partea bombata in sus.
Este o reteta de tort simpla si delicioasa.

Lasă un răspuns