Tort de mere cu crema de zahar ars


Ingrediente
_ads

Mod de preparare:

Timp de preparare:
1 ora si 30 minute (complexitate medie)

Ingrediente:
3-4 mere
8 oua
18 linguri zahar
3 linguri faina
500 ml lapte
50 g unt
esenta rom
scortisoara
300 ml frisca
1 pliculet zahar vanilat
1 praf de copt

Mod de preparare:
In forma (cratita) in care vrem sa facem tortul , caramelizam 8 linguri zahar , impreuna cu 2 lingurite apa.
Dupa ce zaharul s-a caramelizat intr-o culoare aramie, il intindem pe peratii laterali ai formei, cu mare grija sa nu va picurati cu el(arde puternic). Lasam forma la rece sa se intareasca zaharul pina pocneste in forma.
Merele le curatam de coaja si cotor si le taiem feliute. Le asezam in forma cu zaharul caramel racit, le presaram cu scortisoara si zahar si presaram deasupra cateva bucatele de unt.
Dam forma la cuptorul dinainte incalzit cam 20 minute sa se inmoaie merele.
Intre timp amestecam 5 oua intregi cu 5 linguri zahar si un zahar vanilat pina se albeste crema, apoi adaugam incet laptele, esenta de rom si mixam in continuare.
Dupa ce merele s-au inmuiat turnam aceasta compozitie peste mere si o lasam la cuptor 30 minute.
Pina se coace crema de zahar ars, preparam pandispanul din 3 oua, 3 linguri zahar, 3 linguri faina, praful de copt( coaja rasa de lamaie-optional).
Separam albusurile de galbenusuri. Galbenusurile le mixam impreuna cu zaharul pina isi dubleaza volumul; albusurile le batem spuma cu un praf de sare. Faina o amestecam cu praful de copt apoi o adaugam la galbenusuri, amestecam bine si cu grija adaugam albusurile si amestecam de jos in sus cu o lingura.
Turnam pandispanul peste crema de zahar ars inchegata si-l lasam sa se coaca.
Testam cu scobitoarea daca este copt.
Cand tortul este gata , il dam la rece pe un platou ce l-am pus peste forma si am rasturnat tortul cu susul un jos. Il lasam asa macar 4 ore sau mai bine pina a doua zi. Abia apoi scoatem forma si ornam tortul cu frisca.
Este un tort delicios, neindicat diabeticilor…

sursa:sidyskitchen .blogspot .com

Lasă un răspuns