Tort de Paste


Ingrediente
_ads

Mod de preparare:

Ingrediente pentru blat:
350 g faina,
150 g ciocolata,
300 g unt,
250 g zahar,
8 oua,
2 pliculete zahar vanilat,
2 linguri nes preparat,
1 lingurita bicarbonat,
3 linguri miez de nuca.
Ingrediente pentru crema:
4 galbenusuri,
200 g zahar,
150 g frisca,
1 esenta de vanilie.
Pentru ornat folositi:
nuci zdrobite,
caise zaharisite,
miez de nuca (sferturi, bomboane mai mari de ciocolata sau nuca de cocos).
Mod de preparare:
Am frecat untul cu 150 g de zahar si cu zaharul vanilat, am adaugat galbenusurile, nesul nuca macinata, faina cernuta cu bicarbonatul, iar la sfarsit, albusurile batute spuma cu restul de zahar si ciocolata topita si racita. Am turnat compozitia intr-o forma unsa cu unt si tapetata cu faina si am copt la foc potrivit timp de 35-40 de minute. Intre timp, am preparat crema, batand continuu galbenusurile cu zaharul in bain-marie, pana se ingroasa. Am luat crema de pe foc si, dupa ce s-a racit, am adaugat esenta de vanilie si frisca. Am taiat blatul in trei felii orizontale, le-am uns cu crema, am montat tortul si l-am imbracat cu crema.
Am capitonat partile laterale cu nuci sau alune zdrobite, iar deasupra, am ornat dupa imaginatie, dand tortului un aspect colorat si vesel.

Lasă un răspuns