Tort de post cu ananas


Ingrediente
_ads

Mod de preparare:

Ingrediente pentru blat:
o cana suc (de portocale sau ananas),
o cana ulei,
o cana zahar,
o lingura cacao,
3 cani faina,
4 linguri gem (mere, caise, etc.),
esenta vanilie dupa gust,
esenta de rom,
coaja rasa de lamaie.
Ingrediente pentru crema:
doua budinci vanilie,
3 plicuri gelatina (7 g plicul),
600 ml suc ananas,
esenta de rom (optional),
o cutie de 560 g compot de ananas.
Mod de preparare:
Amestecatti toate ingredientele intr-un castron, dupa care rasturnati intr-o tava unsa si tapetata cu hartie de copt. Dati la cuptor. Dupa ce se coace, lasati la racit, scoateti din forma, spalati forma si puneti folie de plastic in ea apoi. Taiati blatul in doua si impartiti in doua tavi rotunde.
Prepararea cremei:
Puneti fructele din conserva peste blatul pregatit din timp in tava, si din sucul ramas in conserva faceti un sirop (suc + doua linguri zahar + esenta de rom) pe care o turnati peste fructe si blat, dar nu prea mult sa se inmoaie prea tare. Intre timp puneti la fiert sucul de ananas cu budincile si gelatina pana se ingroasa. Lasati la racit si cand este putin caldut turnati peste blat. Dati la rece cateva ore pana gelatina se intareste, decorati cu frisca vegetala, sau doar cu fructe dupa dorinta.

Lasă un răspuns