Tort de post cu ciocolata


Ingrediente
_ads

Mod de preparare:

Ingrediente pentru blat:
5 oua,
1/2 kg zahar,
3 pliculete zahar vanilat,
1/2 L lapte,
1/4 L ulei,
1/2 kg faina,
3 pliculete praf copt,
esenta rom,
2-3 linguri cacao.
Ingrediente pentru crema:
6 oua,
1 + 1/2 cana zahar,
6 linguri cacao,
1 + 1/2 pachet margarina Rama,
Ingrediente pentru sirop:
1 L apa,
1/2 cana zahar,
esenta rom.
Mod de preparare blat:
Am batut bine ouale cu zaharul, am adaugat treptat toate celelalte ingrediente si am copt la temperatura medie, ca pe chec. Eu am folosit hartie de copt pentru a nu se arde.
Mod preparare crema:
Am frecat ouale cu zaharul, am adaugat cacao si am fiert la bain-marine pana cand s-a ingrosat, amestecand continuu. Am dat la rece, iar dupa ce s-a racit, am amestecat cu margarina Rama.
Am taiat blatul, am insiropat bine, am intins crema si am ornat cu nuca maruntita.

Lasă un răspuns