Tort de spanac cu oua


Ingrediente
_ads

Mod de preparare:

Ingrediente pentru un tort de 28 cm:
300 g foi de aluat congelate cu unt,
700 g spanac,
1 legatura de ceapa verde,
500 g crema de branza,
100 ml smantana pentru gatit,
100 g cascaval ras,
6 oua,
sare, piper macinat.
Mod de preparare:
Lasi aluatul congelat la temperatura camerei, sa se dezghete. Intre timp, cureti spanacul, il speli, il usuci cu un prosop de bucatarie si il toci marunt. Cureti ceapa verde, o speli si o toci. Amesteci bine crema de branza cu smantana. Adaugi ceapa verde si 80 g de cascaval si condimentezi cu sare si piper. Preincalzesti cuptorul la 200 de grade C. Clatesti cu apa rece o forma de tort, dar nu o stergi. Casa nu se prinda de forma, poti pune hartie de copt. Intinzi aproximativ 2/3 din foi pe un tocator sub forma rotunda, astfel incat sa acopere fundul formei de tort si sa ramana si o margine. Restul de aluat il intinzi pentru a forma un ,,capac”. Intinzi amestecul de spanac peste aluat si, cu o lingura, faci 6 adancituri in acesta. Spargi ouale unul cate unul si le pui in adanciturile formate. Presari restul de cascaval, asezi ,,capacul” si il apesi usor cu degetele pe margini. Faci apoi o gaura in centrul capacului. Dai tava la cuptor, la pozitia 3-4 a cuptorului pe gaz si coci circa 45 de minute.

Lasă un răspuns