Tort din crema de zahar ars cu crema de pireu de castane


Ingrediente
_ads

Mod de preparare:

Timp de preparare:
3 ore (complexitate medie)

Ingrediente:
Crema :
8 oua, 1 l lapte , 150 g zahar si un plic zahar vanilat Burbon.
Blatul :
5 oua, 1 cana faina si 1 cana zahar
A doua crema: un pachet de piure de castane, 1 cutie crema Tiramisu de la Dr Oetker
Frisca Milli 30% grasime, un blat de tort din comert

Mod de preparare:
Intr-o cratita se pun 150 g zahar la caramelizat si se amesteca , cu o lingura de lemn, apoi se plimba zaharul topit pe peretii cratitei. Se da deoparte sa se raceasca.
Cele 8 oua intregi se mixeaza bine( nu se mai pune zahar ca e prea dulce) cu un pliculet de zahar vanilat Burbon , apoi se adauga incet laptele si se mixeaza in continuare sa faca spuma multa.
Intr-un castron, cele 5 oua intregi se mixeaza bine bine cu zaharul, pina se dubleaza compozitia, apoi se adauga faina si se amesteca usor .
In cratita cu zaharul caramelizat, se adauga crema din cele 8 oua apoi, peste ea , blatul , care se v-a ridica deasupra.
Se da la cuptor, aproximativ o ora , la foc mic, se verifica blatul cu scobitoarea.
Dupa ce am scos tortul din cuptor se rastoarna cu gura in jos pe un platou si NU SE RIDICA cratita pina A DOUA ZI !!!
Se tine la rece.
Pireul de castane se amesteca cu crema Tiramisu , preparata cum scrie pe cutie.Blatul din comert se taie in trei, daca nu este taiat .Peste prima foaie insiropata se pune 1/2 din crema cu castane, apoi a doua foaie, se aseaza cu grija tortul din crema de zahar ars,apoi cealalta crema ramasa si deasupra ultima foaie de blat.
V-a iesi un tort inalt frumos…
Tortul se orneaza cu frisca , dupa preferinte…
Este putin de lucru…dar nu veti regreta !

sursa:sidyskitchen .blogspot .com

Lasă un răspuns