Tort diplomat cu ananas


Ingrediente
_ads

Mod de preparare:

Ingrediente:
340 g ananas rondele din compot,
500 ml lapte,
4 galbenusuri,
50 g amidon,
5 linguri zahar,
5 vanilii / 1 baton vanilie,
500 ml frisca,
15 g gelatina,
200 ml zeama compot de ananas,
16-18 piscoturi.
Mod de preparare:
Am pregatit crema de vanilie astfel: am pus laptele pe foc, am mixat galbenusurile cu zaharul si vanilie, apoi am adaugat amidonul. Laptele fierbinte l-am turnat si amestecat incontinuu, apoi am pus pe foc si am lasat pana s-a ingroasat. Cand a fost gata am acoperit cu o folie alimentara si am lasat la racit.
Intre timp am hidratat gelatina in 100 ml suc de compot si am batut frisca. Gelatina a stat la hidratat 10 min apoi am dizolvat-o si am adaugat la crema de vanilie. Am mixat foarte bine, apoi am pus frisca (pastrand doua linguri pentru ornat) si 200 g ananas taiat cuburi (pastrand patru rondele pentru ornat). Am insiropat pe rand piscoturile in restul de suc de la compot si am asezat in rand, intr-o forma rotunda cu peretii detasabili. Am turnat crema peste piscoturi, am nivelat si ornat.
Inainte de servire am dat la rece pana a doua zi.

Lasă un răspuns