Tort diplomat


Ingrediente
_ads

Mod de preparare:

Ingrediente pentru blat:
doua oua,
6 linguri zahar pudra,
6 linguri rase de faina,
un praf de sare.
Ingrediente pentru crema:
500 g frisca,
3 linguri zahar pudra,
6 galbenusuri,
6 linguri zahar,
100 ml lapte,
10 g gelatina granulata,
o cutie compot mandarine,
o cutie compot ananas,
o cutie compot piersici.
Ingrediente pentru decor:
fructe dupa preferinte,
100 g ciocolata,
un pachet piscoturi.
Mod preparare:
Blatul:
Bateti albusurile spuma cu un praf de sare. Cand se intaresc, adaugati zaharul si mai mixati 10 minute, apoi adaugati galbenusurile pe rand incorporandu-le cu ajutorul unei spatule.
La sfarsit adaugati faina amestecand usor.
Din acest aluat coaceti la foc mediu, cca 15 min, doua foi. Dupa ce se coc le lasati la racit.
Intre timp pregatiti fructele. Scurgeti bine fructele de suc si le taiati cubulete mici.
Crema:
Mixati galbenusurile cu sase linguri de zahar, cu laptele, apoi le fierbeti la bain-marie pana obtineti o crema de consistenta unei smantani. O lasati la racit si o amestecati cu frisca batuta in prealabil cu zahar pudra.
Intr-un ibric topiti gelatina hidratata. Pentru hidratare inlocuiti apa cu suc din compot de ananas sau orice alt compot.
Atentie gelatina trebuie topita, nu fiarta.
Peste gelatina topita adaugati 2-3 linguri de crema si amestecati. Turnati toata gelatina in bolul cu crema amestecand usor.
La sfarsit adaugati in crema si fructele taiate. Daca vi se par umede le veti tampona cu un servet de hartie. Intr-o forma de tort cu margini detasabile asezati o foaie de blat. Pe margini montati piscoturile. Blatul se insiropeaza usor cu suc din compot. Peste foaie turnati jumatate din crema cu fructe, aranjati a doua foaie, insiropati si turnati restul de crema.
Lasati la rece 3-4 ore. Decorati cu fructe si ciocolata.
Pentru grilajul de ciocolata, topimti ciocolata la bain-marie. O lasati sa se raceasca usor si o turnati intr-un posh. Desenemti pe o coala de hartie de copt forme geometrice dupa plac.Lasati la racit si apoi le folositi la decorat.

Lasă un răspuns