Tort Dobos


Ingrediente
_ads

Mod de preparare:

Ingrediente pentru foi:
6 oua,
3/4 cana zahar,
1 cana faina.
Ingrediente pentru glazura:
3/4 cana zahar,
1 lingura unt,
1/3 cana alune de padure.
Iti trebuie pentru crema:
1-1/2 cana unt,
50 g ciocolata menaj,
1 cana zahar,
1 galbenus.
Iti trebuie pentru ornat:
1 mango,
2 mere sau pere tari,
bomboane colorate.
Mod de preparare foi:
Freci galbenusurile cu zaharul pana cand devin o compozitie cremoasa. Adaugi faina si albusurile batute spuma. Imparti compozitia in cinci parti egale. Ungi cu unt dosul unei tavi rotunde, cu diametrul de 25 cm, o tapetezi cu faina si pui o parte din compozitie. Coci pe rand cele 5 foi subtiri timp de 8-10 minute la foc iute. Lasi foile la racit, fara sa le suprapui.
Mod preparare crema:
Freci untul pana se lichefiaza. Adaugi ciocolata topita, zaharul si galbenusurile. Bati compozitia pana se omogenizeaza bine. Pui crema obtinuta la frigider. Apoi umpli foile cu crema si le suprapui, presandu-le usor. Ungi si marginile tortului cu crema.
Caramelizezi zaharul, amestecand pana cand obtii o culoare uniforma. Iei vasul de pe foc si adaugi untul, amestecand pana la omogenizare. Torni glazura calda peste tortul asamblat si intinzi glazura cu un cutit. Presari alune zdrobite. Ornezi tortul cu bomboane colorate, iar din fructe tai felii, decupand iepurasi pe care ii pui deasupra tortului printre bomboane.

Lasă un răspuns