Tort Dobosh


Ingrediente
_ads

Mod de preparare:

Ingrediente
Ouă – 2
zahăr – 1 cană pulbere
ulei – 1 k.ch.
lapte – 1 cană
soda – ½ linguriţă amoniac
faina
unt – 200 g
lapte – 1 litru
faina – 4 linguri cu vârf
zahăr – 1 cană pulbere + 1 cană Cristal
Cacao – 50 g de smântână
rom – 2 linguri
Zahăr – 4 linguri pentru caramel

Mod de preparare:
Se bate laptele cu 1 ceasca zahăr pudră. Se adauga ouălele, bicarbonatul de sodiu, uleiul şi se agită bine. Se incepe sa se adauge la amestecul de faina – care aveţi nevoie pentru a obţine aluat ca o placinta, ea poate fi apăsat cu un făcăleţ. Se intind 4-5 foi intr-un vas de copt,se stropesc cu putin ulei si faina intr-un cuptor preîncălzit la 190-200 grade.

Pentru a prepara crema,se bat ouălele, 4 cani de lapte proaspăt şi 1 ceasca zahăr. Se adauga acest amestec de unt, topit şi bătut cu zahăr pudră. Amestecul este plasat pe un aragaz şi se amesteca continuu in timp ce se adaugă făina. Crema este agitata pana se ingroasa (dacă este necesar, se adaugă un pic mai multa făină).Ccrema comprimata o eliminaţi de la căldură şi  se adaugă rom. Se împarte în 2 părţi, iar la una se adaugă cacao.

Decoreaza tort cu caramel Dobush sau face decoratiuni la alegere – fructe uscate utilizare, nuci sau ciocolată rasă.

Tort este servit în ziua următoare.

Lasă un răspuns