Tort ,,elefantei”


Ingrediente
_ads

Mod de preparare:

Ingrediente pentru blat:
3 oua,
120 g zahar,
1 lingurita esenta de rom,
70 g unt topit,
50 ml lapte,
100 g faina,
50 g cacao pudra,
1 lingurita praf de copt,
un praf de sare.
Ingrediente pentru crema:
1 plic budinca de vanilie si 1 plic budinca de ciocolata,
300 ml lapte,
200 g unt,
200 g zahar pudra.
Mod de preparare blat:
Incingi cuptorul la 180 grade Celsius. Ungi cu grasime si tapetezi cu faina o tava de copt rotunda de 15 cm diametru. Pentru aluat, bati ouale cu zaharul si cu esenta de rom, pana isi maresc volumul. Incorporezi untul topit, urmat de lapte. Amesteci ingredientele uscate, apoi le incorporezi in ingredientele lichide. Torni aluatul obtinut in tava pregatita (unsa cu unt si tapetata cu faina) si-l dai la copt pana cand, la inserarea unei scobitori in centru, aceasta va iesi curata. Lasi sa se raceasca complet.
Mod preparare crema:
Bati untul cu zaharul pudra pana devine cremos. Imparti untul cu zahar in jumatate. O jumatate o incorporezi in budinca de ciocolata (pregatita conform instructiunilor de pe plic) si cealalta jumatate in budinca din vanilie (pregatita la fel ca si cea de ciocolata). Lasi cremele la rece timp de 20-30 minute.
Asamblarea tortului:
Tai blatul in 6 foi, pe orizontala. Umpli foile de blat cu crema, alternand cea de vanilie cu cea de ciocolata. Ungi intreg tortul cu cremele ramase, apoi decorezi dupa imaginatie.

Lasă un răspuns