Tort Fluturas


Ingrediente
_ads

Mod de preparare:


Timp de preparare:
1 ora si 30 minute (complexitate medie)

Ingrediente:
Blat:

10 oua

10 linguri de faina

20 linguri de zahar
20 linguri de nuca macinata
3 linguri de cacao

1 praf de copt Dr.Oetker nestins

arome

Crema:

5 galbenusuri

300 g zahar

1 pachet unt

3 linguri cacao

150 g nuca macinata

esenta de rom

Ornat:

500 g frisca

ciocolata menaj din care se fac forme

felii de portocala

feliute de kiwi

Mod de preparare:
Blatul:

Se bat albusurile spuma cu zaharul,se adauga galbenusurile, faina,nuca,cacaoa,praful de copt si arome dupa preferinta.Blatul se coace intr-o forma rotunda cu diametrul de 30 cm.,tapetata cu hartie de copt.Timp de coacere cam 45-50 de min.

Crema:

Galbenusurile se freaca cu zaharul si se fierb pe aburi pana se ingroasa.Se lasa la racorit , se amesteca cu un pachet de unt frecat spuma,cacao,nuca si esenta de rom. Cateodata in crema mai pun si cate o lingura de ness.

Asamblarea tortului se vede in imagini.Prima data se taie blatul in doua pe verticala,apoi fiecare parte in 3 blaturi pe orizontala.Se insiropeaza foile, se umplu cu crema,si se orneaza dupa preferinta.

Feliile de portocala si kiwi se dau inainte prin miere de albine fierbinte,pentru a ramane lucioase.Cu ciocolata de menaj se fac diferite forme.

Fiindca tava in care am montat tortul a fost mai mare,am creat o pajiste verde(cu nuca de cocos verde),si din portocale am facut floricele.

Lasă un răspuns