Tort in forma de ursulet


Ingrediente
_ads

Mod de preparare:

Ingrediente:
1 L frisca,
6 plicuri gelatina,
8 oua,
1 esenta de vanilie,
2 compoturi de ananas,
2 bomboane,
3 portocale,
3 kiwi,
4 pachete piscoturi,
1/2 L lapte.
Ingrediente penrtu ornare:
1 sticluta colorant alimentar rosu,
1/2 L frisca,
100 g ciocolata de menaj.
Mod de preparare:
Pui gelatina in zeama de la compot, la temperatura camerei si o lasi circa 1-2 ore, bati frisca si o dai la rece. Separi albusurile de galbenusuri de la cele 8 oua. Albusurile le bati spuma cu 250 g zahar si le dai la rece. Galbenusurile le freci cu 250 g zahar si 1/2 L de lapte. Le pui pe baie de aburi pana se ingroasa ca o smantana. Rastorni gelatina peste aceasta compozitie si o lasi pana se dizolva. Iei compozitia de pe foc si o dai la rece. Adaugi apoi zaharul vanilat si esenta. In aceasta compozitie, rece, adaugi albusurile batute spuma si, la sfarsit, frisca.
Fructele curatate si taiate cubulete, dupa preferinta fiecaruia, trebuie lasate la scurs.
Tapetezi cu folie de aluminiu mai multe vase de forme diferite, pui fructele, compozitia preparata ulterior, piscoturi si le lasi la frigider pana a doua zi.
Pentru acest tort, eu am folosit compozitie dubla. A avut in jur de 10-11 kg. L-am asamblat si ornat din imaginatie. Ochisorii ursuletului, nasucul si labutele le-am realizat din ciocolata de menaj topita pe baie de aburi.

Lasă un răspuns