Tort ,,Louise”


Ingrediente
_ads

Mod de preparare:

Ingrediente:
100 g ciocolata amaruie,
5 oua,
330 g unt,
130 g zahar,
2 plicuri zahar vanilat,
1 priza de sare,
20 g migdale macinate,
2 lingurite praf de copt,
1 plic praf de budinca de cacao,
500 ml lapte,
200 g smantana,
150 g ciocolata pentru glazura (menaj).
Mod de preparare:
Razi ciocolata amaruie, separi ouale, iar albusul il bati spuma. Amesteci 80 g unt cu 80 g zahar, 1 plic de zahar vanilat si o priza de sare pana devineo masa cremoasa. Adaugi galbenusurile, ciocolata rasa, migdalele si praful de copt. Albusurile batute spuma le pui in compozitie cu grija, apoi torni aluatul intr-o forma de tort care a fost tapetata cu hartie de copt. Dai tava la cuptor, la foc mediu, pentru 25-30 de minute. Cand e gata, lasi sa se raceasca. Din praful de budinca, 50 g zahar si lapte prepari o budinca dupa reteta dupa plic si cand e gata, acoperi imediat cu folie transparenta, sa nu se formeze deasupra o pojghita. Lasi budinca la racit. Topesti ciocolata pentru glazura pe baie de aburi. Freci spuma 250 g unt, adaugi treptat budinca racita, dar nu complet, apoi glazura topita. Tai blatul in doua, il ungi pe primul cu aproape jumatate din crema, pui cealalta foaie de blat, acoperi cu restul de crema si dai la rece pentru circa 2 ore. Mixezi smantana cu un plic de zahar vanilat pana se intareste si spritezi rozete deasupra tortului. Mai poti pune niste praline mici pentru decor si pudrezi tortul cu cacao.

Lasă un răspuns