Tort Margaritar


Ingrediente
_ads

Mod de preparare:

Ingrediente pentru blat:
10 albusuri,
300 g zahar pudra,
300 g nuci macinate,
putin ulei pentru uns forma sau hartie de copt.
Ingrediente pentru crema:
300 ml lapte,
10 galbenusuri,
300 g zahar,
2-3 linguri faina (zeamil),
1 1/2 Pachet sau pachete de unt,
1 esenta rom.
Ingrediente pentru ornat:
500-600 g frisca,
1 ciocolata amaruie.
Mod de preparare blat:
Bati albusurile circa 5 minute. Adaugi apoi, treptat, zaharul, batand incontinuu. Dupa incorporarea intregii cantitati de zahar, adaugi incet nuca macinata, amestecand de jos in sus.
In final, obtii compozitia pentru blat. Il imparti in trei parti egale din care coci la foc mediu 3 foi, intr-o tava rotunda cu diametrul de 27 cm, unsa cu unt sau ulei si tapetata cu hartie de copt. Fiecare foaie o coci timp de circa 8 minute, nu mai mult. Lasi apoi foile la racit si scoti hartia. Asezi foile pe un platou, le ungi cu crema intre ele, dar si deasupra si de jur-imprejur, dupa care ornezi tortul cu frisca.
Dupa ce l-ai ornat cu frisca, poti face orice model cu ciocolata topita si bain-marie sau poti folosi doar frisca pentru decor si alte elemente decorative.
Mod de preparare crema:
In lapte, pui zaharul, galbenusurile frecate putin, faina diluata in putin lapte si un varf de cutit de sare. Fierbi amestecul la bain-marie, la foc domol. Amesteci mereu, iar cand s-au ingrosat, mai lasi cateva colocote, apoi il iei de pe foc si il lasi la racit. Amesteci cu untul batut spuma si cu esenta de rom. Tortul e delicios cu adevarat, ramane ca maiestria ta in privinta ornatului sa-l faca cu adevarat un „margaritar”.
Desi este un tort mai pretentios, care iti ia ceva timp in pregatire, merita efortul.
Pentru ornat, poti folosi margarete colorate din zahar, pe care le gasesti in comert gata pregatite.
De asemenea, poti pregati chiar si tu niste ornamente din ciocolata amestecata cu putin ulei.

Lasă un răspuns