Tort cu mascarpone si mere


Ingrediente
_ads

Mod de preparare:

Ingrediente:
5 oua,
400 g mascarpone,
200 ml frisca,
5 linguri zahar,
60 g zahar pudra,
4 linguri faina,
1 plic zahar vanilat pentru crema de mere,
2 plicuri gelatina alba,
350 g apa,
3 linguri zahar pentru gelatina,
1 kg mere,
zeama de la o lamaie,
coaja de la o lamaie,
3 lingurite migdale,
100 g zahar.
Pentru ornat folositi fulgi de ciocolata.
Mod de preparare:
Separati albusurile de galbenusuri. Bateti albusurile cu un praf de sare, adaugand treptat zaharul si zaharul vanilat, apoi galbenusurile unul cate unul apoi faina. Amestecati usor compozitia. Tapetati o forma de tort 26 cm cu marginile detasabile cu hartie de copt si rasturnati aluatul in ea. Dati la cuptor 30 de minute, pana se coace blatul. Dupa ce se coace, scoateti si dati la racit. Curatati merele si le taiati felii subtiri, stropiti imediat cu sucul de la lamaie si puneti la fiert impreuna cu zaharul, amestecand usor din cand in cand, sa nu sa se sfarame merele, pana lasa zeama. Plicurile de gelatina cu 3 linguri de zahar le amestecati si completati cu apa, puneti pe foc sa dea cateva clocote. Opriti focul. Cand blatul se raceste il puneti din nou in tava detasabila si puneti merele asezate pe rand dupa care adaugati gelatina. La sfarsit adaugati crema de mascarpone pe care o preparati asa: Bateti frisca bine adaugati zaharul pudra si crema mascarpone o amestecati usor. Adauga crema si ornati dupa cum doriti.

Lasă un răspuns