Tort cu spuma de visine


Ingrediente
_ads

Mod de preparare:

Ingrediente pentru blat:
6 oua,
6 linguri zahar,
6 linguri faina,
1/2 lingurita esenta de vanilie,
1/2 plic zahar vanilat bourbon.
Ingrediente pentru umplutura:
400 ml compot de visine,
1 1/2 plicuri gelatina pentru prajituri,
o cutie de 200 ml frisca lichida.
Mod de preparare:
Blatul:
Bateti spuma albusurile dupa ce le separati de galbenusuri. Cand spuma devine ferma, adaugati zaharul, incalzit la microunde pentru 1 min si jumatate. Adaugati zaharul in spuma, progresiv, amestecand continuu. Bezeaua obtinuta va fi legata si va rezista in timpul prelucrarii, pastrand volumul de aer incorporat. Adaugati galbenusurile incorporand cu ajutorul mixerului, apoi incet si faina, esenta si zaharul vanilat.
Turnati aceasta compozitie intr-o forma tapetata cu hartie de copt si coaceti la 220 grade C, cca 30 de minute.
Opriti focul si lasati forma in cuptor inca 15 minute, apoi scoateti din forma si lasati sa se raceasca pana la pregatirea umpluturii.
Umplutura:
Separati fructele din compot de sirop. Mixati fructele pana cand obtineti o compozitie lichida ingrosata, uniforma, usor spumoasa.
Incalziti siropul din compot, dar fara sa fiarba. Amestecati cu gelatina inmuiata in prealabil, pana la topirea completa a acesteia.
Adaugati totul peste pulpa de visine si omogenizati. Lasati sa se raceasca apoi turnati frisca lichida.
Bateti totul energic pana veti obtine o compozitie fina, spumoasa, pe care o veti pune la frigider ca sa se intareasca pentru cel putin 4 ore.
Pentru asamblarea tortului, pregatiti frisca din doua pahare a cate 400 ml smantana de separator si doua plicuri de zahar pudra vanilat Dr. Oetker.
De asemenea, pregatiti un pahar de sirop natural obtinut prin presare la rece din fructe de padure pentru insiroparea blatului.
Impartiti blatul in doua obtinand doua discuri: unul pentru baza tortului, celalat pentru baza celui de al doilea strat de umplutura.
Insiropati primul blat asezat intr-o forma cu pereti detasabili. Puneti 4-6 linguri frisca, distribuind uniform pe suprafata blatului. Adauga jumatate din compozitia de visine, uniformizand-o si pe aceasta. Acoperiti cu cel de-al doilea disc, insiporandu-l cu restul de sirop. Procedati la fel ca mai inainte, asezand un strat de frisca, apoi adauga restul de umplutura. Dati tortul la frigider pentru 3-4 ore, pentru a se lega compozitia.
Indepartati marginea detasabila a formei, imbracati tortul intr-un strat fin de frisca, apoi treceti la ornarea lui dupa cum doriti.

Lasă un răspuns