Tort ,,Teren de fotbal”


Ingrediente
_ads

Mod de preparare:


Timp de preparare:
3 ore (complexitate medie)

Ingrediente:
Blat:
8 oua
16 linguri de zahar
16 linguri de nuca
8 linguri de faina
2 linguri de cacao
1 praf de copt

Crema de ciocolata:
1 pachet de crema Dr. Oetker
250ml lapte
3-4 linguri de zahar

Crema alba:
500ml lapte
5 linguri de zahar
100 g ciocolata menaj alba
2 linguri amidon
500 g frisca
1 1/2 pliculet de gelatina(15g)

Pt insiropat am folosit compot de cirese
Pt ornat:500g frisca,nuca de cocos verde si figurine din jeleu pt jucatori.Marcajul terenului l-am facut cu frisca,iar portile din ciocolata alba topita.

Mod de preparare:
Blat:Se bat albusurile spuma cu zaharul,se adauga galbenusurile,nuca,faina,cacaoa si praful de copt.Se coace cam 35-40 de minute,intr-o tava dreptunghiulara. Dupa racire se taie in doua.

Crema de ciocolata pe prepara dupa instructiunile de pe plic.

Crema alba:
Se pune la incalzit laptele (450ml)cu zaharul,se adauga ciocolata taiata bucatele ,iar cand s-a topit adaugam si amidonul dizolvat in 50ml lapte rece.Se tine pe baie de aburi pana se face o crema mai groasa.Dupa racire se adauga frisca si gelatina(preparata dupa instructiunile de pe plic).

Asamblare:
Se tapeteaza o tava cu folie,se adauga crema alba,un blat insiropat,crema si ultimul blat insiropat si se da la rece pentru cateva ore.Rasturnam pe o tava si ornam.

Lasă un răspuns