Tortilla spaniola


Ingrediente
_ads

Mod de preparare:

Ingrediente:
4 oua mari,
2 cartofi de marime potrivita,
1 ceapa,
1 ardei verde mic,
50 g salam uscat sau un carnat uscat din carne de porc,
3 linguri de ulei,
sare, piper.
Mod de preparare:
Tai cartofii cubulete sau ii dai prin razuitoare, tai ceapa marunt, cureti de seminte ardeiul si il tai marunt, apoi tai in felii subtiri salamul. Incalzesti doua linguri de ulei intr-o tigaie, adaugi cartofii dati prin razatoare si ii calesti timp de 8-10 minute, amestecand din cand in cand pana capata o culoare bruna. Adaugi ceapa, piperul si feliile de salam sau de carnat. Amesteci bine si tii totul pe foc pentru inca 6-8 minute. Bati ouale, adaugi sare si piper, apoi le torni in tigaie peste amestecul de legume si de salam. Coci omleta la foc potrivit timp de 3-5 minute, tragand partea coapta a oualelor spre centrul tigaii cu o spatula si lasand partea lichida a acestora sa curga pe margini. Iei un platou, rastorni omleta, apoi o transferi din nou in tigaie pentru a se rumeni si pe partea cealalta. Cand este gata, pui omleta pe un platou si o servesti calda sau rece.

Lasă un răspuns