Tortul Alexandrei


Ingrediente
_ads

Mod de preparare:

Ingrediente pentru blatul mare:
7 oua,
7 linguri zahar,
7 linguri ulei,
50 g margarina,
7 linguri nuci tocate sau macinate,
12 linguri faina,
1 praf de sare,
1 zahar vanilat,
1 praf de copt.
Ingrediente pentru blaturile mici:
7 oua,
7 linguri zahar,
7 linguri ulei,
50 g margarina,
2 linguri cacao,
1 lingura cafea,
1 praf de sare,
1 praf de copt,
1 zahar vanilat.
Ingrediente pentru sirop:
zahar,
1 cana apa,
1 esenta vanilie,
2 pahare coca-cola.
Ingrediente pentru crema:
1 kg frisca lichida,
500 g margarina,
500 g ciocolata de menaj,
500 g lapte,
100 g faina,
1 lamaie (coaja si zeama),
500 g zahar,
esenta de rom.
Pregatiti blaturile asa:
Bati albusurile cu un praf de sare si separat galbenusurile cu zaharul. Combini ouale si adaugi uleiul, margarina, nucile, faina in ploaie, zaharul vanilat si un praf de copt. Pui aluatul obtinut intr-o forma de tort mai mare, unsa cu margarina si tapetata cu faina. Coci blatul apoi il scoti din cuptor, il lasi putin sa se raceasca apoi il rastorni pe hartie de copt sau pur si simplu pe o hartie care a fost pudrata cu zahar pudra. Prepari al doilea aluat, la fel ca primult, inlocuind nucile cu cafea si cacao. Imparti aluatul in 2 parti egale, le pui in doua forme sau craticioare mici, egale, unse si tapetate. Lei dai la cuptor, iar cand s-au racit le tai pe orizontala in 3 felii.
Siropul il pregatesti asa:
Caramelizezi zaharul, torni o jumatate cana de apa, esenta de vanilie si lasi sa fiarba pana se topeste zaharul. Dai vasul deoparte.
Pregatesti crema 1 asa:
Fierbi laptele, adaugi faina si amesteci mereu, rezultand o ciulama mai groasa. Pui margarina (250 g) cand s-a inmuiat si omogenizezi cu ciulamaua. Dai vasul deoparte si lasi sa se raceasca, apoi adaugi coaja rasa si zeama de lamaie si amesteci bine, dupa care bagi vasul in frigider.
Pregatesti crema 2 asa:
Bati frisca pana nu mai cade de pe tel. Pui la foc ciocolata de menaj cu 5 linguri de apa, 250 g zahar, si esenta de rom. Cand s-a topit bine, iei vasul de pe foc. Tai cuburi mici 250 g margarina si le pui peste ciocolata. Amesteci bine pentru omogenizare si dai crema la rece. Dupa 1-2 ore scoti cremele de la frigider si le finisezi cu mixerul pe fiecare. In crema alba de lamaie pui 250 g zahar pudra si mixezi foarte bine. In crema de ciocolata adaugi frisca, o mixezi bine si pastrezi deoparte crema si frisca pentru ornat. Insiropezi blaturile cu siropul de zahar in care adaugi 2 pahare de coca-cola. Blatul mare il umpli cu crema de ciocolata. Blaturile mici le umpli cu crema alba.
Asamblarea tortului:
Blatul mare este capul, iar cele mici urechile. Ornezi cu frisca si crema de ciocolata. Desi este un singur tort, aveti totusi 2 torturi, urechile sunt mai acrisoare si racoroase, iar capul mai este dulce si aromat.

Lasă un răspuns