,,Trandafir” din varza


Ingrediente
_ads

Mod de preparare:

Ingrediente:
1 varza proaspata (de 1-1,5 kg),
300 g carne tocata amestec,
1 ceapa,
1 ou,
6-8 cartofi intregi,
250 ml bulion,
150 ml apa,
2 foi de dafin,
cimbru,
sare, piper, ulei,
condiment vegetal.
Mod de preparare:
Varza o pui, asa intreaga, intr-o oala la fiert, pana se inmoaie frunzele. O scurgi si o pui, cu cotorul in jos, pe o tava in care ai turnat ulei. Desfaci cu grija frunzele, astfel ca varza sa para un ,,trandafir”. Intr-o tigaie calesti ceapa, adaugi carnea tocata si condimentele si amesteci bine. Lasi pe foc pana cand carnea isi schimba culoarea. Iei vasul de pe foc, spargi un ou, amesteci totul si cu o lingura pui din compozitie in fiecare gol de pe ,,floarea” de varza.
Cand ai umplut toate golurile, iei o sfoara si legi varza ca sa nu se desfaca in timpul prepararii. Cartofii intregi ii crestezi, ii condimentezi si ii asezi pe langa varza. Pui in tava 2 foi de dafin, presari cimbru si torni incet peste varza bulionul. Adaugi apa si mai condimentezi putin. Pui tava la cuptor pentru 40-45 de minute. Varza o lasi sa se rumeneasca usor, iar cartofii vor deveni stralucitori. Pe platou, asezi ,,trandafirul” din varza in centru, cartofii in jurul lui si deasupra sosul.

Lasă un răspuns