Trandafiri cu mere si foitaj


Ingrediente
_ads

Mod de preparare:

Ingrediente:
1 pachet aluat foitaj,
6 mere mari (de preferat cu coaja rosie),
2 lingurite scortisoara,
zeama de lamaie,
2 linguri zahar pudra,
6 linguri zahar tos.
Mod de preparare:
Speli merele, le tai pe jumatate si le scoti cotorul, apoi le tai felii subtiri (cu tot cu coaja). Feliile gata taiate le pui intr-un vas cu apa, cat sa le acopere, adaugi 3 linguri de zahar si zeama de lamaie pentru ca merele sa isi pastreze culoarea. Cand incep sa fiarba, scoti feliile de mar, apoi le asezi pe un servetel de hartie pentru a se usca.
Intinzi pe masa aluatul foitaj dezghetat anterior, la temperatura camerei, presari peste el cele 3 linguri de zahar tos ramase, apoi presari scortisoara si intinzi iar cu sucitorul, foarte usor, doar pentru ca zaharul si scortisoara sa se imprime putin in aluat.
Tai aluatul pe lungime, in fasii late de 1 cm. Pe fiecare fasie, pui feliile de mere, usor suprapuse, cu coaja pe o singura parte (mereu in partea dreapta). Rulezi apoi cu grija banda de foitak si asezi trandafirul obtinut in tava tapetata cu hartie de copt. Trandafirii obtinuti, trebuie sa fie asezati cu coaja merelor in sus. Coci trandafirii la foc potrivit, in cuptorul incins anterior, timp de 1 ora, pana ce se rumenesc frumos. Cand sunt gata, ii lasi la racit, apoi ii pudrezi cu zahar praf.

Lasă un răspuns