Turta dulce


Ingrediente
_ads

Mod de preparare:

500 g faina,
1 ceeasca de zahar,
3 linguri ulei,
1 lingurita bicarbonat
1 lingurita scortisoara macinata
1 lingurita cuisoare macinate,
1/2 lingurita fenicul macinat, (eu am facut fara)
3 linguri miez de nuca tocata,
100 g rahat de fructe

Mod de preparare – Se încalzeste jumatate din ceasca de zahar, se stinge cu apa (1 ceasca si jumatate dupa care se adauga restul de zahar – Se pune faina, bicarbonatul, feniculul, scortisoara, cuisoarele si uleiul. – Se amesteca bine compozitia, apoi se pun cuburi mici de rahat si o parte din miezul de nuca. – Se toarna compozitia într-o tava unsa cu untdelemn si se presara restul de nuca – Se coace în cuptor timp de 40-45 minute. – Figurinele de turta dulce le poti orna fie cu glazura, fie cu diverse ornamente comestibile (de exemplu bombonele colorate).

Lasă un răspuns