Vafe cu dovleac de iarna


Ingrediente
_ads

Mod de preparare:

Ingrediente:
3 cani faina pentru prajituri, cernuta,
1 1/2 lingurita bicarbonat de sodiu,
1 lingurita scortisoara,
1/2 lingurita sare, 1/3 cana zahar brun,
4 oua mari,
1 pachet piure de dovleac congelat, dezghetat,
3/4 cana lapte batut, degresat,
1/4 cana lapte batut, degresat,
1/4 cana ulei vegetal,
1 1/2 lingurita coaja de portocala rasa,
1 lingurita esenta de vanilie.
Mod de preparare:
1. Se incinge cuptorul la 95 grade Celsius. Se incalzeste o forma pentru vafe.
2. Intr-un castron se amesteca faina, bicarbonatul de sodiu, scortisoara si sarea. In alt castron se amesteca ouale cu zaharul. Se adauga dovleacul, laptele butut, uleiul, coaja rasa de portocala si vanilia. Se amesteca cu compozitia de faina si se omogenizeaza.
3. Se unge cu putin ulei forma pentru vafe. Se toarna in forma aluatul, 1/2 cana pentru fiecare vafa (cu latura de 10 cm); se raspandeste in strat uniform. Se da forma la cuptor, pana se rumenesc vafele. Se pun pe o tava in cuptor, la cald. Se coc la fel toate vafele, ungand la nevoie forma cu ulei. Vafele se servesc fierbinti, cu fructe proaspete sau sirop de artar.

Lasă un răspuns