Vinete cu smantana


Ingrediente
_ads

Mod de preparare:

Ingrediente:
1/2 kg vinete,
250 ml smantana,
25 g faina,
100 g branza telemea,
50 g unt.
Mod de preparare:
Vinetele taiate in felii rotunde le sarezi si le oparesti la apa clocotita timp de 15 minute, ca sa se inmoaie. Le pui intr-o strecuratoare si le scurgi bine, presadu-le putin cu mana si apoi le lasi intr-un vas termorezistent uns bine cu unt. Feliile le asezi neinghesuite, ca sosul sa poata intra printre ele, apoi presari jumatate din cantitatea de telemea rasa.
Faina o freci cu smantana, adaugata treptat ca sa nu se formeze cocoloase si le pui peste vinete. Restul de branza il presari peste smantana si adaugi bucatele de unt. Vasul il introduci in cuptor si il lasi timp de 15 minute pana se leaga sosul.

Lasă un răspuns