Vinete in sos chinezesc


Ingrediente
_ads

Mod de preparare:


Ingrediente:
2 vinete mari,
3 catei de usturoi, feliat subtire,
1 ardei iute din otet, taiat rondele fine,
200 ml supa vegetala,
100 ml vin rosu (sau alb),
1 lingurita amidon de porumb,
30 ml sos de soia,
ulei de orez,
taitei de orez sau orez natur, simplu, wild, jasmine.
Mod de preparare:
Curatati vinetele, le taiati felii groasee de 5 mm si le rumeniti pe ambele parti, la foc iute in tigaia pensulata (cu pensula de silicon) cu ulei de orez. Pensulati cu ulei de fiecare data, cand puneti cate un strat de vinete in tigaie. Feliile prajite le pastrati calde. Dupa ce le rumeniti pe toate, le repartizati din nou in tigaie fara adaos de ulei, adaugati usturoiul si ardeiul iute tocat, turnati supa vegetala si vinul, si lasati 30 de secunde sa sfaraie pe foc iute. Presarati amidonul, amestecati usor o jumatate de minut tot pe foc iute. La final condimentati cu sosul de soia si amestecati usor.
In timp ce ati rumenit vinetele, puneti apa la fiert pentru taiteii de orez. Cand apa incepe a clocoti, turnati-o peste taitei. Ii acoperiti si ii lasati asa timp de 7-8 minute. Pe ambalajul taiteilor, scrie ca se lasa intre 5 si 10 minute, in functie de gustul fiecaruia. Acesti taitei ii puteti servi doar cu putin sos de soia, cu sau fara ardei iute tocat si putin susan rumenit.

Lasă un răspuns