Vinete umplute cu carne


Ingrediente
_ads

Mod de preparare:

Ingrediente:
150 g carne frageda porc,
o felie subtire franzela,
1 ou,
20 g faina,
piper, sare,
ceapa,
patru vinete (1/4 kg fiecare),
1/4 l suc de rosii,
25 g faina,
3-4 catei usturoi,
1 lingurita ceapa rasa,
patrunjel,
telina,
untdelemn.
Mod de preparare:
Am inmuiat carnea si franzela in apa rece, apoi am stors-o. Ceapa am taiat-o maruntel si am calit cu 2 linguri de untdelemn. Am amestecat apoi ceapa cu carnea si painea si am dat prin masina de tocat. I-am adaugat apoi oul crud, faina, 1 varf de lingurita de sare, 1 varf cutit de piper si patrunjel taiat marunt. Am batut bine tocatura pana s-a facut o pasta moale.
Am taiat un capacel la vinete, in zona cozilor, le-am scos miezul. Miezul l-am tocat impreuna cu carnea.
Dupa ce am scos miezul la vinete le-am sarat putin pe dinauntru, apoi le-am lasat 30 minute sa se inmoaie si sa-si lase zeama, apoi am spalat bine cu apa rece, le-am stors si le-am umplut cu tocatura. Le-am asezat intr-o cratita potrivita ca marime, cu 4-5 linguri de untdelemn si ceapa rasa fin, am prajit doua minute, apoi am stins cu sucul de rosii si apa cat sa le cuprinda. Am fiert acoperit, la foc mic 30-40 minute.
Am intors in sos. Dupa ce s-au fiert am frecat faina cu doua linguri de apa rece, am amestecat cu sosul, lasandu-l sa fiarba cateva clocote ca sa se lege.
Dupa ce am luat dupa foc am presarat cu usturoi si patrunjel taiat marunt.

Lasă un răspuns