Vinete umplute cu carne de pui


Ingrediente
_ads

Mod de preparare:

Ingrediente:
3 vinete mari,
2 bucati piept de pui dezosate,
2 cepe,
2-3 catei de usturoi,
un praf de oregano,
sare, piper,
1 legatura verdeata (marar sau patrunjel),
ulei de masline,
3 rosii mari,
2 ardei grasi galbeni,
50 g cascaval ras,
smantana pentru servit.
Mod de preparare:
Speli vinetele bine, le stergi si le tai in jumatati, pe lung, indepartezi pulpa cu ajutorul unei linguri, lasand 1 cm de pulpa pe coaja, apoi le dai cu un praf de sare si le lasi sa se scurga de zeama toxica.
Intre timp, calesti cepele in doua linguri de ulei, adaugi carnea tocata si lasi totul pe foc pana scade tot sucul lasat. Condimentezi cu praful de oregano, piper si potrivesti de sare, iar la sfarsit, adaugi si verdeata tocata fin.
Cu aceasta umplutura indopi jumatatile de vinete scurse, apoi le ornezi cu rondele subtiri de rosii si ardei (alternand intre ele). Asezi vinetele in tava de copt si le stropesti cu ulei de masline, apoi le pui la cuptor, la foc moderat, aproximativ 50 de minute.
Scoti tava si presari deasupra fiecarei jumatati de vanata cascaval ras, apoi bagi din nou tava la cuptor inca 5 minute pentru gratinare.
Servesti vinetele calde sau reci, cu smantana proaspata deasupra.

Lasă un răspuns