Vita cu broccoli, mazare, ardei si ciuperci shiitake


Ingrediente
_ads

Mod de preparare:

Ingrediente:
3 linguri sos de soia,
2 linguri zahar brun, 2 linguri ulei de masline,
450 g friptura de vita, taiata transversal in suvite groase de 0.3 cm,
1 capatana de broccoli mica, taiata in buchete lungi de 10 cm,
2 cani ciuperci shiitake, doar palariile, taiate felii,
1 ardei gras rosu, curatat, taiat felii subtiri,
1 cana pastai de mazare, curate de ate,
4 cepe verzi, taiate pe diagonala in bucati de 0.5 cm,
1 lingura usturoi, tocat marunt,
1 lingura ghimbir proaspat, curatat, tocat fin,
1 varf de cutit boaia iute de ardei,
1/3 cana supa de pasare, degresata,
1 lingura otet balsamic, 2 lingurite amidon.
Mod de preparare:
Intr-un castron de marime medie se amesteca o lingura sos de soia cu zaharul. Se adauga carnea de vita. Se agita pentru a se acoperi cu lichid. Se lasa 10 minute la marinat, la temperatura camerei.
Se fierbe broccoli la abur 3-4 minute, pana devine fraged- crocant. Se raceste sub jet de apa rece. Se scurge.
Intr-o tigaie mare de teflon, se incinge uleiul la foc puternic. Se pune carnea. Se prajeste rapid 2 minute, pana devine roz. Se scoate din tigaie.
Se pun in tigaie ciupercile, ardeii grasi, pastaile de mazare, ceapa verde, ghimbirul si boiaua de ardei. Se prajesc rapid 3-4 minute, pana cand pastaile de mazare devin fragede-crocante.
Intr-un castron se amesteca supa de pasare cu restul sosului de soia, otetul si amidonul, pana se omogenizeaza. Amestecul se toarna in tigaie. Se da in clocot. Se adauga broccoli. Se mai lasa pe foc 2 minute.
Se scurge carnea. Se adauga in tigaie. Se lasa inca 30 de secunde pe foc. Se serveste imediat.

Lasă un răspuns