Vita fiarta in bere cu ciuperci, morcovi si esalote


Ingrediente
_ads

Mod de preparare:

Ingrediente:
450 g carne de vitel pentru tocana, taiata in bucatele de 2.5 cm,
3/4 lingurita sare,
1/4 lingurita piper negru,
2 linguri ulei de masline,
2 ciuperci portobello, fara picioruse, cu palariile taiate in felii de 2.5 cm,
8 esalote mari (sau 1 ceapa), tocate fin,
2 linguri faina,
1 sticla bere neagra,
1 lingura otet din vin alb,
1/2 lingurita cimbru uscat, faramitat,
450 g morcovi mari, curatati, taiati marunt in bucati lungi de 5 cm.
Mod de preparare:
Se zvanta carnea. Se sareaza si se pipereaza cu cate 1/4 lingurita de sare si piper.
Intr-o cratita mare pentru cuptor, se incinge uleiul la foc puternic. Se rumeneste carnea pe toate partile, in transe, cate 3-4 minute per transa. Se transfera pe o farfurie.
Se reduce flacara la mediu. Se pun ciupercile si esalotele in cratita. Se calesc 5 minute, pana devin aurii. Se adauga faina, apoi carnea, berea otetul, cimbrul si restul de sare. Se dau in clocot. Se adauga morcovii. Se acopera. Se reduce flacara. Se fierbe amestecul circa 1 1/4 ora, pana se fragezeste carnea. Se aseaza carnea, morcovii si ciupercile pe un platou. Se mai fierbe sosul pana cand ramane doar 1 1/4 cana. Se toarna peste vitel.

Lasă un răspuns