Vita la gratar cu rosii, ceapa si ciuperci portobello


Ingrediente
_ads

Mod de preparare:

Ingrediente:
2 linguri ulei de masline,
2 catei de usturoi, tocati marunt,
4 felii de ceapa rosie (groase de 1-1.5 cm),
4 ciuperci portobello, fara picioruse,
2 bucati cotlet de vitel, dezosat (a cate 50 g),
1/2 lingurita sare, 1/4 lingurita piper negru,
3 rosii coapte, chives sau patrunjel, tocat fin (optional).
Mod de preparare:
1. Se incinge gratarul la foc puternic. Intre timp, intr-o tigaie mica, se incinge uleiul la foc mediu. Se adauga usturoiul. Se caleste 2 minute. Se transfera uleiul si usturoiul intr-un castron mare.
2. Se ung feliile de ceapa si ciupercile cu putin ulei de masline.
3. Se rumenesc pe gratar ceapa si ciupercile, circa 2 minute pe fiecare parte. Se taie ciupercile in felii subtiri. Se adauga ciupercile si ceapa la usturoi si ulei. Se agita castronul pentru ca sosul sa le cuprinda.
4. Bucatile de carne se taie transversal, in doua bucati egale. Se usuca. Se sareaza si se pipereaza. Se ung cu ulei de masline.
5. Se ung feliile de carne pe gratar 3-4 minute, pana cand formeaza o crusta rumena, cu modelul gratarului. Se intorc pe cealalta parte. Se mai frig 2-3 minute.
6. Pentru a servi, se taie fiecare rosie in 6 rondele. Se aranjeaza cate 3 rondele pe fiecare friptura. Peste rosii se asaza amestecul de ciuperci si ceapa. Se presara chives pe deasupra, daca se doreste.

Lasă un răspuns