Vita cu portocale si broccoli


Ingrediente
_ads

Mod de preparare:

Ingrediente:
2 linguri amidon, 1/4 cana sherry sec,
2 linguri sos de soia, partial desarat,
1/4 lingurita bicarbonat de sodiu,
350 g antricot de vita, taiat suvite,
4 linguri ulei de masline, 4 cepe verzi, tocate fin,
4 linguri coaja de portocala, rasa,
1/4 lingurita boia iute de ardei,
5 cani buchete de broccoli, cu tulpini,
1 ardei gras rosu, taiat fasii,
1 cana betisoare de jicama,
3 catei de usturoi, tocati marunt.
Mod de preparare:
Intr-un castron, se amesteca amidonul cu sherry, sosul de soia si bicarbonatul. Se adauga carnea. Se pune castronul la frigider, 30 de minute.
Intr-o tigaie mare de teflon, se incing 3 linguri de ulei, la foc potrivit. Se pun in tigaie carnea si boiaua (marinata se pastreaza). Se prajesc rapid 3 minute. Se transfera pe o farfurie.
Se pun in tigaie restul de ulei, broccoli, ardeiul gras, ceapa verde si usturoiul. Se calesc 3 minute. Se adauga 1/2 cana cu apa. Se fierb la foc mic 2 minute.
Se adauga in tigaie 1/3 cana cu apa si marinata. Se dau in clocot. Se fierb 1 minut, amestecand. Se pune carnea in tigaie. Se adauga jicama. Se mai lasa pe foc 1 minut. Se orneaza cu restul de coaja de portocala.

Lasă un răspuns