Vita si legume cu tenta sichuana


Ingrediente
_ads

Mod de preparare:


Ingrediente:
300 g carne de vita, taiata fasii,
2 vinete mici, taiate felii groase,
2 fire de ceapa verde, taiata rondele,
500 g varza chinezeasca, taiata fasii late,
1 lingura pasta de ardei iute (Sambal Oelek)*,
1 catel de usturoi mare, tocat,
piper de sichuan**,
sos de soia,
ulei de orez.
Mod de preparare:
Incingeti wok-ul bine de tot. Adaugati uleiul. Cand acesta incepe a fumega usor adaugati vinetele feliate grob, de un deget. Acestea incep a se rumeni imediat, dar fiind groase nu se si inmoaie atat de rapid. Pentru asta turnati o cana mica de apa. Puneti o cana de apa orezului care fierbe langa. Inainte de a fi gata, le condimentati cu putin piper sichuan si putin sos de soia. Vinetele rumenite si moi, le scoateti intr-un vas si le pastrati calde. Pentru ca vinetele cam trag uleiul, mai adaugati 1-2 linguri si pentru carne.
Cand uleiul este inchins bine, adaugati fasiutele de carne, care trebuie sa se prajeasca rapid pe foc iute. Inainte de a le scoate din wok, stropiti cu putin sos de soia si le scoateti peste vinete. Adaugati si ceapa verde, ametiti-o jumatate de minut, dupa care rasturnati carnea si vinetele deasupra.
Cat timp le pastrati calde, carnea si vinetele lasa o zeama delicioasa.
Adaugati pasta de chili, usturoiul tocat, si amestecati vreo 2 minute, din nou la foc iute.In final adauga si fasiile de varza chinezeasca, degustati si mai adaugati sos de sos de soia, amestecati un minut si puteti servi.

Lasă un răspuns