Zacusca de gogosari cu morcovi


Ingrediente
_ads

Mod de preparare:

Ingrediente:
1 1/2 kg morcovi,
50 gogosari,
1 1/2 kg ceapa,
2 kg rosii,
500 ml ulei,
2-3 linguri zahar,
sare, piper,
foi de dafin.
Mod de preparare:
Coci gogosarii pe flacara, ii presari cu sare si ii lasi intr-un vas acoperit, pana cand termini de copt intreaga cantitate. Ii cureti cu grija de coaja, cotoare si seminte si ii tai marunt.
Cureti si speli ceapa si morcovii. Tai ceapa marunt, iar morcovii ii dai pe razatoarea mica. Calesti ceapa in ulei pana devine transparenta, adaugi morcovii si continui sa le calesti impreuna 5 minute, la foc mediu, amestecand. Pui gogosarii si continui prepararea la foc mediu.
Decojesti rosiile, le indepartezi cotoarele si le tai in cubulete.
Le pui in vasul cu legume, impreuna cu foile de dafin. Amesteci din cand in cand, pana cand zacusca scade. Spre sfarsit, adaugi zaharul, sare si piper dupa gust.
Pui zacusca fierbinte in borcane de 400 ml, in prealabil sterilizate, incalzite si asezate pe un suport metalic. Ai grija sa nu umpli borcanele pana la gura. Le inchizi cu capace metalice si le sterilizezi in cuptor, la foc mic, timp de 20 de minute. Dupa ce s-au racit complet, le etichetezi si le pastrezi in camara.

Lasă un răspuns