Zacusca de dovlecei pentru iarna


Ingrediente
  • Ingrediente:
  • 4 dovlecei potriviti
  • 1 kg morcov
  • 1 kg ardei grasi
  • 1 kg gogosari
  • 1 kg ceapa
  • 300 ml ulei
  • 2,4 linguri mari de bulion
  • 3 foi de dafin
  • doua capatani de usturoi
  • 1/2 lingura piper boabe
  • 1 lingura sare grunjoasa, neiodata
  • Mod de preparare reteta:
_ads

Mod de preparare:

Taiati ceapa marunt. Dati morcovul pe razatoarea mare. Curatati dovleceii de coaja si ii taiati in cubulete. Pisati usturoiul. Tocati ardeii si gogosarii prin masina de tocat carne. Puneti uleiul la incins intr-o oala mare si adaugati ceapa si morcovul. Lasati la calit pana se inmoaie, fara sa se prajeasca. Adaugati dovleceii, ardeii si gogosarii, si mai lasati la fiert cca 20 de minute, amestecand din cand in cand. Adaugati usturoiul, bulionul, piperul, dafinul si sarea. Dati vasul la cuptor si lasati la fiert pana se ridica uleiul. Turnati zacusca in borcarnele care in prealabil au fost sterilizate si puneti la bain-marie timp de o ora pentru a tine pe timp de iarna.

Lasă un răspuns