Zucchini gratinati, umpluti


Ingrediente
  • Ingrediente:
  • 4 zucchini potrivit,
  • o cana branza ricotta, partial degresata,
  • un ou mare, batut usor, doua lingurite ulei,
  • 1/4 cana svaiter, faramitat,
  • o lingura faina, 1/4 lingurita sare,
  • 1/2 lingurita cimbru uscat, faramitat,
  • 1/4 lingurita piper negru, 4 cepe verzi, tocate fin,
  • o conserva (400 g) boabe de porumb, scurse, clatite,
  • o rosie prunisoara, curatata de seminte, tocata mare.
  • Mod de preparare reteta:
_ads

Mod de preparare:

Se incinge rotisorul. Se acopera o tava de cuptor cu folie de aluminiu. Intr-o oala mare cu apa putin sarata, clocotita, se fierb zucchini 5 minute, pana se inmoaie. Se scurg. Se calesc sub jet de apa rece.
Se taie zucchini pe lung, in jumatati. Se scobeste mieul, lasand o carcasa groasa de 0.8 cm. Pulpa se toaca mare. Se pun carcasele de zucchini pe o tava de cuptor.
Intr-un castron, se amesteca branzeturile cu oul, faina, cimbrul, sarea, piperul si porumbul.
Intr-o tigaie de teflon, se incinge uleiul la foc mediu spre puternic. Se adauga tocatura de zucchini, ceapa verde si rosiile. Se calesc 8 minute, pana devin aurii si se usuca. Se lasa sa se raceasca treptat. Se combina cu amestecul cu branza ricotta. Se umplu jumatatile de zucchini cu acest amestec.
Se pune tava la 15 cm distanta fata de sursa de caldura si se lasa la copt 10 minute, pana se rumeneste umplutura. Se servesc dupa 10 minute.

Lasă un răspuns